Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni dan borbe

Svakih šest minuta od raka dojke umire jedna žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, predsjednica vlade Jadranka Kosor primila je u Vladi predstavnike udruge Europa Donna Hrvatska.

Na sastanku je zaključeno da je nužno senzibilizirati javnost, informirati je i educirati o važnosti odaziva na pregled žena na vrijeme.

Pročitajte i ovo Borbeni zrakoplov Su-34 Snažan udarac za Ruse Ukrajinci uništili tri ruska zrakoplova: Gubitak težak 100 milijuna eura Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj"

U europskim zemljama svake dvije minute otkrije se jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umire jedna žena, podaci su koje je govoreći o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke iznijela predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska dr. Nada Kraljević.

Kraljević se osvrnula i na novu kampanju 'Dan zdrave dojke' namijenjenu zdravim osoba, posebice mladim ženama, a premijerki se zahvalila što se prošlog vikenda odazvala tradicionalnoj akciji Dana ružičaste vrpce.

>> 'Žene je strah otići na pregled da im ne bi otkrili rak'

Predsjednica vlade Kosor ponovila je da žene moraju pronaći vrijeme za sebe i dodala da rano otkrivanje bolesti može pomoći izlječenju. Kazala je da hrvatska vlada daje apsolutnu potporu radu udruge i ponudila joj pomoć i u budućnosti.

Na sastanku su bili i tajnica udruge dr. Senija Brnić te počasni član udruge i predstojnik Klinike za tumore prof. dr. sc. Marko Turić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene