Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdrav život

Sedam namirnica pomoću kojih ćete očistiti svoju jetru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primarni način na koje Vaše tijelo izbacuje toksine jest preko jetre, koja pročišćava i čisti Vaše tijelo kontinuiranim filtriranjem otrova u krvi, koji ulaze preko probavnog trakta, kože i dišnog sustava. Međutim, u trenutcima kada je Vaša jetra preopterećena zbog stresa ili pretjeranog izlaganja toksinima, cijeli sustav može bti izbačen iz ravnoteže, a Vaše zdravlje ugroženo.

S obzirom da je jetra odgovorna za proizvodnju žuči, još jedan oblik detoksikacije koji je metabolički potreban za razgradnju i asimilaciju masti i proteina iz hrane, izuzetno je važno da se Vaša jetra održava na propisani način.

Pročitajte i ovo Užasni uvjeti na Šalati Lokve, kutije... VIDEO Otac objavio u kakvim uvjetima njegovo dijete čeka RTG na Šalati: "Da svaku kunu za doprinos zapalimo, bila bi bolje iskorištena" Slika nije dostupna nema kraja Provjerite hladnjake! Povlači se još jedna namirnica, sadrži - hepatitis

Ukoliko Vaša jetra ne funkcionra dobro, Vaše tijelo neće biti u mogućnosti da se očisti i apsorbira hranjive tvari.

>> Pet začina koji mogu pomoći bolje od farmaceutske industrije!

'Tisuće enzimskih sustava koji su odgovorni za gotovo sve tjelesne aktivnosti su izgrađene u jetri.', napisala je dr. Karl Maret, MD, u svom radu o važnosti dobrog rada jetre. 'Pravilno funkcioniranje očiju, srca, mozga, zglobova, bubrega, ovise o dobroj aktivnosti jetre. Ako je jetra oslabljena, i nemože izgraditi samo jedan od tisuće enzimskih sustava koje tijelo zahtijeva, doći će do umanjenja cjelokupne tjelesne funkcije i posljedično povećanja strea .'

Ovdje je sedam važnih namirnica koje bi trebali uključiti u prehranu kako bi vaša jetra bila zdrava.

>> Pripazite! Ovo je 10 navika koje vam mogu upropastiti život!

Češnjak, grejp, zeleni čaj, a zeleno povrće:

1. Češnjak sadrži brojne sumporne sastojke koji aktiviraju jetrene enzime odgovorne za ispiranje toksina iz tijela. Ovaj gomoljasti rođak luka, sadrži alicin i selenij, dva bitna sastojka, koja dokazano štite jetru od toksičnih oštećenja, i pomažu u procesu detoksikacije.

2. Grejp je bogat prirodnim vitaminom C i antioksidansima. Kao i češnjak, grejp sadrži sastojke koji povećavaju proizvodnju jetrenih enzima za detoksikaciju. Osim toga grejp sadrži i flavonoid, spoj poznat kao naringenin koji pomaže kod topljenja masti.

3. Zeleni čaj u sebi ima katehina, riječ je o vrsti biljnog antioksidansa koji je prikazan u istraživanjima kako bi se uklonile nakupljene masnoće i potakle odgovarajuće funkcije jetre. Ovaj snažni biljni napitak također štiti jetru od toksina, koji bi inače mogli uzrokovati ozbiljnu štetu.

4. Lisnato zeleno povrće: gorka tikva, rikola, špinat, također sadrže brojne spojeve koji neutraliziraju teške metale, a imaju jak utjecaj na jetru. Lisnato povrće može eliminirati pesticide i herbicide iz tijela, te potaknuti stvaranje i protok žuči.

>> TOP 10 najčudnijih savjeta za duži život!

Avokado, Orasi i Kurkuma

5. Avokado je bogato tvarima za proizvodnju glutationa. Avokado proizvodi spojeve za jetru, tako da ju štiti od toksičnog preopterećenja, i potiče jačanje njene pročišćavajuće snage. Neka istraživanja su pokazala da konzumiranje avokada jednom ili dvaput tjedno za 30 dana može popraviti oštećenja na jetri.

6. Orasi koji sadrže visoke razine L-argininom, amino kiselina, glutationa, i omega-3 masnih kiselina također pomažu kod čišćenja jetre od bolesti koje uzrokuje amonijak. Orasi osim toga utječu na protok kisika u krvi.

7. Kurkuma-Indijski Šafran jedna je od najmoćnijih namirnica za održavanje zdrave jetre- Dokazalo se da aktivno štiti jetru od toksičnih oštećenja, pa čak utječe i na regeneraciju oštećenih jetrenih stanica. Kurkuma potiče prirodnu proizvodnju žuči, poboljšava ukupnu funkciju žučnog mjehura i drugih organa za pročišćavanje organa.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene