Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pranje brokule i bakterije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li brokulu bolje prati u hladnoj (20°C) ili toploj vodi (52°C)?

Ako opranu brokulu čuvamo u hladnjaku, ima li temperatura vode u kojoj je povrće prethodno oprano veze s mikrobiološkom ispravnošću?

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Slika nije dostupna Foto: Pejzaži napravljeni od hrane

Istraživanje iz novog broja časopisa Journal of Applied Microbiology pokazalo je kako pranje u toploj vodi znatno smanjuje početni broj mikroorganizama, ali stvara bolje uvjete za rast mikroorganizama tijekom čuvanja u hladnjaku. 

Opranu brokulu u lonac, a ne u hladnjak!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene