Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Palačinke za oboljele od celijakije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kemičari Fred Shin i Kim Daigle predlažu brašno od riže i krumpira za izradu palačinki, umjesto pšeničnog brašna kojeg oboljeli od celijakije trebaju izbjegavati.

Istraživanje pokazuje da svaka dvjestota osoba boluje od celijakije. 

Pročitajte i ovo Bezglutenski školski obroci - 2 SVAKO DIJETE ZASLUŽUJE OBROK Otišli su korak dalje: Djeci nude i bezglutenske školske obroke - "To je jedno novo doba za nas" Ilustracija Sedmero preminulih Korona u zaletu: Više od tisuću novozaraženih, pogledajte stanje po županijama

Glavni problem kojeg je trebalo prevladati su pekarske kvalitete brašna od riže i krumpira, što su zapravo problemi koji se javljaju sa svakim brašnom koje ne sadrži gluten, protein pšenice. 

Nakon mnogo truda tj. nakon mnogo palačinki spomenuti dvojac je zaključio da je optimalan udjel brašna od slatkog krumpira 20-40 .


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene