Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lijek protiv artritisa mogao bi ublažiti senilnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki istraživači su u najnovijem izvješću opisali poboljšanja moždanih funkcija kod pacijenta s Alzheimerovom bolešću samo nekoliko minuta nakon što je u kralježnicu dobio injekciju lijeka enbrel protiv artritisa koji je također poznat i kao etanercept.

Pacijent koji je prije postupka bio uznemiren i nije mogao reći iz koje je države deset minuta nakon tretmana djelovao je smirenije, pažljivije, manje frustriran i bio je u stanju navesti ime savezne države iz koje je. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek

Daljna poboljšanja u umnim funkcijama, pamćenju i
drugim kognitivnim parametrima zapažena su nakon 2 sata.

Slučaj su opisali dr. Edward L. Tobinick sa Sveučilišta Kalifornija u Los Angelesu i dr. Hyman Gross sa Sveučilišta Južne Kalifornije u Los Angelesu u Journal for Neuroinflammation.

Njihova promatranja su u skladu sa studijom koju su proveli u 2006. u kojoj je injekcija etanercepta davana tjedno tijekom 6 mjeseci vodila značajnim poboljšanjima umnih funkcija u pacijenata s Alzheimerovom bolešću.

Studije su ukazale da protein koji je umiješan u upale poznat kao TNF-alfa sudjeluje i u razvitku Alzhemimerove bolesti, zapazili su istraživači. Etanercept blokira taj protein.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene