Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvest će do 60 milijuna pakiranja

GSK povećao proizvodnju Relenze protiv gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski laboratorij GlaxoSmithKline (GSK) koji proizvodi lijek Relenza koji djeluje na virus gripe A (H1N1), objavio je da je povećao razinu proizvodnje kako bi proizveo 50 do 60 milijuna pakiranja godišnje.

Tvrtka je također navela da je spremna proizvesti cjepivo protiv bolesti čim Svjetska zdravstvena organizacija WHO i druge institucije izdaju preporuke za njegov sastav. GSK u priopćenju navodi da se nada da će moći proizvesti pet milijuna pakiranja Relenze mjesečno sljedećih 12 do 14 tjedana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djeluje i protiv omikrona Amerika odobrila Pfizerov lijek protiv koronavirusa za kućnu uporabu: Uzima se dvaput dnevno tijekom pet dana Slika nije dostupna neispravnost u kakvoći Oprez! HALMED povlači seriju lijekova zbog mogućeg rizika za bolesnike

GSK je podsjetila da je 23. travnja ispunila sve narudžbe za Relenzu te da u skladištima ima šest milijuna pakiranja. Laboratorij je ovog tjedna dao prioritet narudžbama vlada i da s njima utvrđuje najbolje mehanizme raspodjele lijeka.

Britanska farmaceutska tvrtka GSK je podsjetila da je 2008. od Europske komisije dobila licencu za plasiranje cjepiva Prepandrix protiv pandemije ptičje gripe u Europi. GSK naglašava da im taj administrativni napredak omogućuje bržu registraciju mogućeg cjepiva protiv ostalih vrsta gripa, među kojima i H1N1.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene