Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Higijena usne šupljine

FOTO 'Hands free' četkica za zube!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati se baš i ne mogu podičiti time da revno drže do higijene usne šupljine, no dvojica Kanađana možda imaju rješenje koje moglo bitno popraviti tu sliku.

Brojke kažu da se na godinu u Hrvatskoj u prosjeku potroše 3 i pol paste za zube i jedna četkica. Statistika kaže da Hrvati zube peru svaki peti dan!

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

>> Hrvati zube peru svaki peti dan, četkicu mijenjaju jednom godišnje!

Dvojica prijatelja iz Kanade, znajući kako je mnogim ljudima vjerojatno problem obaviti 'ritual' pranja zubi na klasičan način, osmislili su revolucionaran način kako prati zube, a da uopće ne koristite ruke, već samo vlastiti jezik.

Adel Elseri i Said Fayad napravili su T2T nastavak za jezik (Tongue To Tooth), koji je tako oblikovan da služi kao zamjena četkici za zube, a prema tvrdnjama njih dvojice, čak je i više higijenski nego obična četkica.

'Uopće se ne koristite rukama, higijena je tu ključ', rekao je Elseri za Montreal Gazette. Dvojica prijatelja već su napravili profile na Facebooku i Twitteru za njihov izum, a cilj im je prikupiti 100.000 kanadskih dolara, kako bi mogli krenuti u masovnu proizvodnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene