Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simpozij

Epidemija debljine se širi: Svaki peti Hrvat je debeo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epidemija debljine u Hrvatskoj svake se godine sve više širi - upozorili su zdravstveni stručnjaci na Simpoziju koji je posvećen uzrocima debljine.

Prema posljednjim podacima, svaki peti Hrvat je debeo, no liječnici smatraju da je stanje još gore. Posebice zabrinjava činjenica da se sve veći broj djece bori s viškom kilograma. Najčešći uzroci debljine su manjak tjelovježbe, loša prehrana te nedostatak edukacije.

Pročitajte i ovo Debljina Traje javno savjetovanje Akcijski plan protiv bolesti koja prijeti trećini građana: "Često sve počinje od najranije životne dobi" Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

'Debljina je posljedica interakcije vanjskog svijeta. U ovom slučaju to je društvo, jer mi živimo u društvu i naših gena', rekao je Jozo Jelčić, internist-endokrinolog.

>> U DNK se krije ključ uspješnog mršavljenja!

'Pokazalo se da one obitelji koje su, recimo, siromašnije i manje obrazovane. Obično gledamo razinu obrazovanja glave obitelji, da u tim obiteljima imamo veći problem sa debljinom', rekla je dr. Antoinette Kaić-Rak, Ured u Hrvatskoj.

'Vi mladi stvarno bi trebali puno trošiti zelenjave. Bili bi i ljepši i zdraviji', rekla je jedna kumica s placa.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene