Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj na krvni tlak

Dobri proteini iz prženih jaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaja od nedavno više ne nose stigmu zbog visoke količine kolesterola, a nova kanadska studija pokazuje da proteini jaja poboljšavaju cirkulaciju te smanjuju krvni tlak tako da smanjuju rizik od bolesti srca.

U modelu koji simulira probavni sustav čovjeka, znanstvenici su testirali kuhana i pržena jaja, pišu Vitamini.hr. Otkriveno je da se proteini probavnim enzimima konvertiraju u peptide koji blokiraju proces sužavanja krvnih žila. Najdjelotvorniji su proteini iz prženih jaja, međutim, potrebno je uzeti u obzir i negativan utjecaj ulja za prženje.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene