Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostatak nadzora

Djeca majki koje rade tri puta češće bolesna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca čije majke rade imaju i do tri puta veće šanse da budu bolesna, pokazuju istraživanja.

U istraživanju je sudjelovalo 90 tisuća školaraca. Jedan od glavnih razloga što djeca zaposlenih majki više vremena provode po bolnicama, imaju astmu ili slomljeni ud, jest nedostatak nadzora.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Nesreća u Engleskoj Uznemirujuće! VIDEO Snimka ledi krv u žilama: Auto u brzini udario u stup pa se odbio na majku i dijete u kolicima...

No američko istraživanje potvrđuje kako ta djeca mogu imati prednosti u drugim područjima dok se njihove majke muče s usklađivanjem obaveza kod kuće i u uredu, piše Daily Mail.

Znanstvenica Melinda Sandler Morrill je analizirala ankete provedene u zadnjih 20 godina. U tim anketama se roditelje ispitivalo o dječjem zdravlju, ali i općenitoj situaciji u obitelji.

>> Majka pokušala prodati dijete na tržnici za 120 kuna

'Moguće je da majke koje rade osjećaju krivnju zbog ostavljanja djece tijekom dana zbog čega traže medicinsku pomoć i za trivijalne probleme', pojasnila je doktorica Morrill sa North Carolina State University.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene