Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija je ozbiljna

Postoji veza između klimatskih promjena i potencijalnog svjetskog rata! Evo kakva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog klimatskih promjena moglo bi doći do rasta siromaštva, zagađenja okoliša, političke nestabilnosti i u konačnici socijalnih nemira, a to su sve uvjeti u kojima jača aktivnost terorista kao i svi drugi oblici nasilja.

Zbog klimatskih promjena moglo bi doći do većih i ozbiljnijih globalnih sukoba. Naime, kako stoji u izvješću o sigurnosti američkih vojnih dužnosnika, u nekim dijelovima svijeta više neće biti uvjeta za život, a također bi se mogle otvoriti i nove rute za trgovinu i vojne aktivnosti.

Izvješće 'Nacionalna sigurnosti i rastući rizik od klimatskih promjena' upozorava kako treba ozbiljno shvatiti nadolazeće prijetnje koje su povezane s promjenama klime, piše Forbes, a prenosi Daily Mail.

Bivši časnici različitih rodova američke vojske navode kako je ono što SAD i međunarodna zajednica poduzimaju nedovoljno da bi se suzbili negativni efekti promjene klime.

Pročitajte i ovo Marko Krpan, zapovjednik Bojne Tigrovi i zapovjednik snaga na terenu Snage u Hrvatskoj Kostajnici Zapovjednik Bojne Tigrovi pomaže u borbi s poplavama. Istaknuo glavni problem: "Napunjena je 61.000 vreća pijeska" Jeste li znali - Ivan Čačić MALA ŠKOLA PROGNOZE Meteorolog otkriva koliko je ljudi u opasnosti zbog pristupa vodi

Zbog toga bi moglo doći do rasta globalnog siromaštva, zagađenja okoliša, političke nestabilnosti i u konačnici socijalnih nemira, a to su sve uvjeti u kojima jača aktivnost terorista kao i svi drugi oblici nasilja.

U izvješću se pojašnjava kako su u Africi, Aziji i na Bliskom Istoku utjecaji promjena klime već sada vidljivi. Ekstremni vremenski uvjeti povećali su suše, poplave, a sve to dovelo je do nestašice hrane i migracija stanovništva.

UN objavio izvješće: Svijet dobio krajnji rok

U izvješću se sugerira kako bi SAD trebale preuzeti vodeću ulogu u borbi protiv klimatskih promjena kao i spremiti se za potencijalne vojne operacije na Arktiku kako se led bude topio. Naime, topljenje leda moglo bi dovesti do otvaranja novih koridora na Aljasci i u Sjevernoj Europi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene