Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili to, ili...

UN objavio izvješće: Svijet dobio krajnji rok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) dalo je crnu sliku budućnosti ako se problem klimatskih promjena ne stavi pod nadzor. To UN-ovo tijelo istaknulo je da se posljedice globalnog zatopljenja mogu osjetiti na čitavom planetu, ali i da svaka svjetska regija osjeća drugačije posljedice.

Izvješće IPCC-a poziva na ukidanje i eliminaciju iz uporabe fosilnih goriva do 2100. godine, a ako se ne usvoje nove mjere za emisije stakleničkih plinova, sve bi to moglo dovesti do ekstremnih vremenskih uvjeta, nestašice hrane i poplava obalnih područja zbog klimatskih promjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem globalnog zatopljenja Može li 0,5 stupnjeva Celzija spasiti svijet: 'Ulozi su enormni' Slika nije dostupna A globalno zatopljenje? Izvješće koje je ZABRINULO svjetske političare

'Poduzimanje mjera protiv klimatskih promjena može doprinijeti ekonomskom prosperitetu, boljem zdravlju i gradovima pogodnijim za život, dok se istovremeno smanjuje rizik od propadanja okoliša. Ekonomski rast i borba protiv klimatskih promjena mogu se međusobno podupirati', stoji u priopćenju glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, koje prenosi IB Times.

UN o alarmantnoj razini problema koji se tiče svih ljudi na Zemlji!

IPCC je utjecaj klimatskih promjena na fizičke, biološke i sustave upravljanja podijelio u osam svjetskih regija, što se može vidjeti u priloženoj inforgrafici.

U za nas najbitnijoj regiji, Europi, najviše je promjena pretrpio morski ekosustav, odnosno ekosustavi u mediteranskom moru od Španjolske do Italije. isto tako promjene su zabilježene i na snijegu, ledu ili permafrostu oko Velike Britanije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene