Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nahrani me'

VIDEO: Zašto ih ne možemo ignorirati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znamo što znači jednostavan 'mijau', molećivi pogled i meki dodir šape. Ali, čini se da su mačke razvile još bolji način da budemo još više prisutni u njihovom životu.

Znanstvenici su otkrili da su mačke našle još bolji način ulagivanja svojim vlasnicima kako bi dobile ono što žele. To je poseban način na koji predu, a koje ljudski mozak naprosto ne može ignorirati, piše Daily Mail. Podsvjesne poruke 'nahrani me', sakrivene su kao obično predenje, ali ima element koji potiče osjećaj hitnosti, baš poput dječjeg plača. Proučavanje ovog fenomena provelo je Sveučilište u Sussexu, na čelu s psihologinjom dr. Karen McComb, čiji ju je jedini mačak Pepo stalno budio ujutro s inzistirajućim predenjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veselo jutro u Puli NASMIJAO GRAĐANE Razigrani mačak napao zastavu SDP-a Slika nije dostupna Brutalan napad 'Pretukli su mi mačka jer sliči na Hitlera!'

Predenje iz hitnosti

'Pitam se zašto je zvučao tako iritantno i bilo ga je tako teško ignorirati', rekla je. 'Pričajući s drugim vlasnicima mačaka, otkrila sam da i neki od njih imaju mačke koje pokazuju slično ponašanje', rekla je dr. McComb. Ona je od njih tražila da snime svoje mačke koje predu dok su gladne i onih nedavno nahranje. Nakon toga je zamolila 50 volontera da poslušaju snimljeno predenje i da kažu koja su im najiritantnija. Volonteri su rekli da je mijaukanje gladnih mačaka bilo daleko nepodnošljivije. Dr. McComb otkrila je predenje iz hitnosti sadržavalo skrivene elemente.

Mogu mijaukati satima

'To je predenje mnogo frenetičnije i intenzivnije. Ne radi to svaka mačka, no čini se da na tu kartu igraju one koje imaju bliži odnos sa svojim vlasnicima. One tako mogu mijaukati satima, a to vas iscrpljuje', zaključila je dr. McComb.

Više volite:

  • Mačke
  • Pse

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene