Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabavlja djecu

Vodene puške i superheroji: Ovakvog svećenika još niste vidjeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o neobičnom svećeniku dolazi iz Meksika. Kako bi zabavio djecu na misi svoju halju ukrašava likovima superheroja, a vjernika blagoslivlja vodicom iz pištolja na vodu.

Meksički svećenik Humberto Alvarez sve je samo ne tipičan predstavnik katoličkog klera. U svojoj župi u gradu Saltillo na sjeveru Meksika poznat je po ukrašavanju svoje halje likovima superjunaka te po blagoslivljanju vjernika svetom vodicom koju ispaljuje iz vodene puške, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

Otac Alvarez kaže kako ovim neobičnim metodama pribjegava jer želi vidjeti osmijeh na licima lokalne djece. 'U ovoj zajednici ima jako puno djece, oni su velik dio naših života i vrlo su nam važni', kaže ovaj neobičan svećenik.

>> Talijanski svećenik: Žene su krive za nasilje u obitelji jer ne čiste kuću i ne kuhaju kako treba

Alvarez se zaredio prije 14 godina i cijelo to vrijeme se bavio pomaganjem zajednici te je čak prodavao krafne ne bi li sakupio sredstva za izgradnju nekoliko crkava na području svoje župe. No, pištolji na vodu i superheroji dio su mise koju ovaj svećenik drži samo za djecu, nakon čega se presvlači u normalnu halju i drži obred za odrasle.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene