Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Latvijska tradicija

VIDEO: Tko ženu najbrže u brdo nosi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bila su 54 bračna para. Tradicija je relativno nova, a mjesto održavanja Latvija. Natjecanje u nošenju supruge uzbrdo.

Već treću godinu zaredom, oženjeni parovi, ili parovi koji minimalno zajedno žive barem godinu dana, natječu se međusobno tko će svoju partnericu brže ponijeti uzbrdo. Postoji i još jedan uvjet za natjecanje, a taj je da partnerice, ili supruge ne smiju biti lakše od 50 kilograma. natjecatelji su mogli birati i između dvije tehnike nošenja partnera, odnosno preko ramena, ili takozvanim estonskim stilom, gdje žena naglavačke visi preko leđa partnera, s nogama preko njegovih ramena.

Pročitajte i ovo Latvijski premijer Krisjanis Karins Narušeni odnosi Potres u Latviji: Cijela vlada podnosi ostavku Zagađenje zraka u Splitu: Ilustracija - 2 Građani na nogama Pobuna u Splitu zbog zraka zagađenog arsenom i niklom, građani u šoku: "Ovo je borba cijeloga grada. Očekujemo da nadležne institucije reagiraju"

Cilj utrke je u što kraćem vremenu dotrčati sa partnericom na brdo visine 125 metara. 'Bilo je uistinu teško. Bilo mi se jako teško držati, a osjetila sam kako mi niti suprugu nije bilo lagano nositi me. Činilo mi se kao da traje vječno', rekla je natjecateljka Ineta Kalnmale, prenosi Reuters. On i njezin suprug Gvido, u braku se već punu 21 godinu.

Zanimljivo je i kako su Latvijci ovu tradiciju posudili od Estonaca, no razlika je jedino u tome što Estonci svoje partnerice ne nose uzbrdo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene