Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Našli svrhu

VIDEO I vagoni se bacaju u more - I to s opravdanim razlogom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci su se dosjetili kako bi stare vagone metroa mogli baciti u ocean.

Transportni odjel New Yorka potrošio je milijune dolara u uklanjanju azbestoze iz starih metro vagona kako bi ih pripremili za metalni otpad.  2001. počeli su sudjelovati u programu za izgradnju umjetnih grebena na istočnoj obali SAD-a, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Slika nije dostupna Vagoni podzemne željeznice postali grebeni u Atlantskom oceanu

Sa starih metro vagona uklonjeni su svi materijali zbog kojih bi metalna kutija mogla plutati, a one su očišćene prije nego su ukrcane na tankere i iskrcane u ocean.

Grebeni se pomoću starih vagona metroa rade na obalama saveznih država Virginije, Georgije, South Caroline, Delawarea, New Jerseyja i Maylanda.

Otkriveno pet ŠOKANTNIH činjenica o Velikom koraljnom grebenu

Sve to u svrhu stvaranja nastambi za morski život i rekreacijski ribolov. Program 'umjetni greben' nada se da će privući razne ribe koje bi se ondje potom više razmnožavale. Neki sumnjaju u povećanje populacije ribe i u to da će ova vrsta grebena privući već postojeću populaciju morskih životinja s tog područja.

Drugi sumnjaju u stabilnost i trajnost starih vagona pod vodom. Između 2001. i 2010. čak 2.580 starih vagona bačeno je pod vodu.

Za stvaranje grebena Redbird u more je bilo bačeno 714 vagona uz obalu Delawarea. Nalazi se na dubini od 24 metra. U njemu se masovno razmnožavaju morske životinjice i njihov broj je povećan za 400 puta u odnosu na stanje prije grebena. Zbog toga je vrlo privlačno ribolovcima, kojih je ondje svake godine 10.000.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene