Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevid u tijeku

Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju

Ilustracija policijskog očevida u New Yorku
Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Foto: Getty Images
Tijelo mrtvog muškarca pronađeno je u rezervoaru pitke vode na sjeveru države New York.

Leš je pronađen u rezervoaru vode na sjeveru države New York. Strašan slučaj potaknuo je vlasti da izdaju upozorenje stanovnicima u dijelu Rochestera da prije uporabe vodu iz pipe prokuhaju.

Djelatnici Highland Park Reservoira leš su pronašli u ranim jutarnjim satima tijekom rutinske provjere rezervoara. Spremnik s vodom odmah je isključen iz uporabe s planom da se isprazni i očisti, prenosi NBC.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane

Policija je angažirala poseban tim ronioca koji su iz spremnika izvadili tijelo muškarca, a uzroci smrti još uvijek nisu utvrđeni. Još uvijek traje očevid kojim će se utvrditi kako je tijelo završilo u rezervoaru, dok forenzičari utvrđuju identitet preminulog muškarca.

“Ovo je tužna vijest, no s obzirom da se ovo dogodilo u rezervoaru iz kojeg crpimo pitku vodu, važno je tome pristupimo s gomilom opreza“, rekao je gradonačelnik Malik Evans na konferenciji za medije.

Pročitajte i ovo Ilustracija, dječji doplatak od 20. ožujka Dobra vijest za roditelje: Počinje isplata dječjeg doplatka

Testiranjem vode utvrđeno je kako je sigurana za piće, no građani su upozoreni da vodu prije uporabe prokuhaju barem jednu minutu, a iz istog razloga na jedan dan zatvorene su škole u okrugu.

Službenici su istaknuli kako bi stanovnici za svakodnevne aktivnosti poput konzumacije, pravljenja leda, pranja suđa, pranja zuba i pripremanja hrane trebali koristiti flaširanu vodu dok se rezervoar očisti i ponovno stavi u funkciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene