Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju u Bijeloj kući

Obama otkrio koju bi supermoć najviše htio imati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obamu su u Bijeloj kući osobno intervjuirala tri autora videa s YouTubea s puno sljedbenika.

Američki predsjednik Barack Obama dao je nekonvencionalni intervju za megapopularni video-servis YouTube s ciljem promoviranja važnosti društvenih mreža u komunikaciji političara i javnosti. Obamu su u Bijeloj kući osobno intervjuirala tri autora videa s YouTubea s puno sljedbenika - Bethany Mota, Hank Green i GloZell Green, a korisnici su mogli predlagati pitanja putem društvenih mreža.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mama Sarah U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame Slika nije dostupna GOTOVO 900 TISUĆA PRIMJERAKA "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

Američkom predsjedniku postavljali su uglavnom pitanja o važnim temama, kao što su borba protiv terorizma, odnosi s Kubom, obrazovanje i zdravstveno osiguranje u SAD-u. Green je Obamu zamolio da mu se potpiše na fotografiju na kojoj drži račun od 5 dolara za recept koji ga je prije koštao 1100 dolara.

"Mnogi vaši mladi gledatelji koji nemaju kronična oboljenja misle "Zašto mi to treba" - dok se nešto ne dogodi", objasnio je Obama dobrobiti zdravstvenog osiguranja za stanovništvo.

S druge strane, u intervjuu nije nedostajalo gafova i pomalo blesavih pitanja. Tako je GloZell Obaminu suprugu Michelle nazvala prvom suprugom umjesto prvom damom, dok je Mota predsjednika upitala koju bi supermoć volio imati. "Letenje djeluje prilično cool...", odgovorio je Obama, dodajući i da bi volio govoriti sve jezike na svijetu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene