Obavijesti Video Pretražite Navigacija
145 psećih godina

VIDEO: Najstariji na svijetu, ali ne bi se reklo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji pas na svijetu, Otto, star je 20 godina i osam mjeseci, što je 145 psećih godina.

Pas Otto živi u Shrewsburyju u Velikoj Britaniji i službeno je proglašen najstarijim psom na svijetu, javlja AP. Zapravo, bliži se svojem 21 rođendanu. Možda i je 'umirovljenik', ali još uvijek voli trčati za loptom i skakutati na kauč. Njegovi vlasnici Lynn i Peter Jones kažu kako nema tajne za njegovu dugovječnost. 'Radi se samo od dobroj hrani, mnogo ljubavi i odlascima veterinaru kako bismo bili sigurni da je sve u redu', rekla je Lynn Jones.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najstariji pas na svijetu umro u dobi od 29 godina Slika nije dostupna U Derbyshireu živi najstariji pas na svijetu?

Ottovi vlasnici znali su da je njihov stariji pas poseban, ali koliko je poseban shvatili su tek kada su čuli za smrt najstarijeg psa na svijetu, koji je umro u kolovozu u SAD-u sa 147 psećih godina. Jonesovi su odlučili stupiti u kontakt s odborom Guinnesove knjige rekorda, a nakon provjera njihov je pas i službeno najstariji pas na svijetu. Otto voli biti u centru pažnje, ali u krevetu završi već u osam navečer. 'U osam sati, on pogleda Petera i cvili, tada znamo da želi u krevet', ispričala je Lynn.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene