Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka po 98

VIDEO: Imaju 196 godina i najstarije su blizanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi najstariji ljudi u svijetu često kao recept dugovječnosti ističu ispijanje Whiskyja pa tako se istim receptom koriste i najstarije blizanke na svijetu. Svaka ima po 98 godina.

Ubacite na sve to još i malo tjelovježbe, kažu Francuskinje Raymonde Saumade i Lucienne Grare, i dugovječnost je zajamčena. Dvije sestre 23. rujna navršile su 98. godinu života te tako postale i službeno najstarije blizanke u svijetu i biti će uvrštene u izdanje Guinnessove knjige rekorda za iduću godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suza za suzom Mama, pa kako si mogla? Slomilo ju je otkriće da je od sestre mlađa punu minutu! Slika nije dostupna Ovo je preludo Vidjeti da biste vjerovali - kao da ista osoba živi u dva tijela!

>> VIDEO: Vjera mu pomogla da doživi 114. godinu

Rođene su 1912. godine u Parizu i vidjele su oba svjetska rata. Imaju trinaestero praunučadi. Kćer Raymonde, Claudie Saumade, ističe kako su obje sestre još od malena njegovale kulturu tjelovježbe.

'Počele su sa deset godina i otad se bave gimnasticiranjem i tjelovježbom. Majka je igrala košarku do 67. godine', izjavila je Claudie za Reuters. U izdanju Guinnessove knjige rekorda za iduću godinu nalazi se i još jedna Francuskinja, koja drži dobni rekord. Naime, ona je sa svojih navršenih 115 godina, službeno najstarija žena u svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene