Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobični specijalni efekt

VIDEO Evo kako 'crna rupa' guta sve pred sobom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom od svojih animiranih SF projekata američki je redatelj Joey Shanks iskoristio ljepljivu masu punu sitnih magnetnih čestica kako bi dočarao crnu rupu.

Američki redatelj Joey Shanks (30) odmalena je bio fasciniran znanstveno-fantastičnim filmovima i specijalnim efektima koji se u njima koriste. Posebno ga je oduševila Kubrickova '2001: Odiseja u svemiru', remek-djelo snimljeno 1968. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Točka bez povratka PROŽDRLJIVA POPUT ZVIJERI Konačno zabilježeno kako crna rupa 'guta' zvijezdu Slika nije dostupna Dokazao izračune Stvorio crnu rupu u svom laboratoriju: Hoće li ovo donijeti Nobelovu nagradu najvećem umu današnjice?

U to vrijeme još nije bilo kompjutorski generiranih efekata kakve se danas može vidjeti u gotovo svim SF blockbusterima, a inspiriran tadašnjim metodama Shanks je, kada se prije desetak godina počeo baviti režijom, odlučio za izradu efekata na stari način.

>> Ugradio si magnet u ruku da može 'zakačiti' iPod!

U jednom od svojih animiranih SF projekata 'Scy-Fly' koristio se ljepljivom masom punom sitnih magnetnih čestica koja se, u dodiru s nekim metalnim predmetom, zbog magnetizma 'sama' pokrene i počne gutati taj predmet. On to opisuje kao svojevrsni živi prikaz crne rupe koja guta sve što dodirne. Masa se, doduše, ne kreće baš brzo pa se njezina 'akcija' može najbolje vidjeti na ubrzanim snimkama.

Na YouTubeu je nedavno objavio nova dva uratka sa spomenutom ljepljivom masom na kojemu je iznova demonstrirao što je sve s njom moguće izvesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene