Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putovanje ulicama Los Angelesa

VIDEO 'U nekim trenucima između Endeavoura i drveća mogla se provući samo kartica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krila umirovljenog space shuttlea Endeavour 'za dlaku' su izbjegla nekoliko zgrada i drveće dok je prolazio ulicama Los Angelesa.

Raketoplan Endeavour dugačak je 37 metara i širok 24 metra. Policija kaže da je to najveći objekt koji je prolazio ulicama Los Angelesa. Ne čudi stoga da su organizatori priopćili da je tek nekoliko centimetara dijelilo neke zgrade od krila raketoplana, a radi njegovog prolaska, porezano je 400 stabala koji su stajali na ruti, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rijeka vode sručila se na grad VIDEO Strašna bujica nosila sve pred sobom! Slika nije dostupna Kreće u obilazak Bandić: Ja sam kriv kad se mačka popne na krov i kad padaju grane

'U nekim trenucima između Endeavoura i drveća mogla se samo provući kartica', rekao je jedan od organizatora.

Ipak, Los Angeles neće ostati bez tog drveća. Kalifornijski znanstveni centar priopćio je da će posaditi 1.000 novih stabala kako bi nadoknadili štetu.

Endeavour je započeo svoje dvodnevno putovanje u petak ujutro, a parkiranjem u Kalifornijski znanstveni centar postaje trajna turistička atrakcija.

>> Svemirski šatl provozao se ulicama Los Angelesa

Ovaj shuttle koji je bio u funkciji od 1992. do 2011. godine većim je dijelom sagrađen u Kaliforniji. Endeavour je izvršio 25 misija i proveo ukupno 299 dana u svemiru. Izgrađen je kao zamjena za Challenger, raketoplan koji je uništen u eksploziji 1986. godine, pri čemu je poginulo svih sedam astronauta. NASA je 2003. izgubila još jedan 'space shuttle' Columbiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene