Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedeno istraživanje

KONTROVERZNA TEMA Više od 95 posto žena ne žali zbog pobačaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci su tri godine pratili više od 600 žena koje su pobacile i redovito ih pitali kako se osjećaju zbog te odluke.

Više od 95 posto ispitanica obuhvaćenih najnovijom američkom studijom izjavilo je kako ne žali zbog toga što su obavile pobačaj i vjeruje da su donijele ispravnu odluku.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Stručnjaci s medicinskog fakulteta sveučilišta u San Franciscu tri su godine pratili više od 600 žena koje su pobacile i redovito ih pitali kako se osjećaju zbog te odluke.

Ženama, u prosječnoj dobi od 25 godina i različitog rasnog i društvenog podrijetla, postavljana su pitanja poput što ih je navelo na prekid trudnoće, koje je osjećaje to izazvalo i misle li još uvijek da je to bila dobra odluka.

Trudna tinejdžerica u strahu da će je ubiti: 'Nećemo tolerirati to dijete među nama'

"Velika većina žena smatra da je pobačaj bio dobra odluka, i kratkoročno i u razdoblju od tri godine, a intenzitet emocija i učestalost razmišljanja o abortusu s vremenom je padala", zaključila je studija.

Pravo na pobačaj jedna je od najkontroverznijih i visoko ispolitiziranih tema u SAD-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene