Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova intriga

Tko je misteriozna žena pokopana uz kralja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon cijelog niza intriga vezanih za slučaj kralja pokopanog ispod parkirališta pojavila se još jedna.

Cijela priča oko kralja Richarda III od samog je početka vrlo intrigantna. Prvo je njegovo tijelo pronađeno zakopano ispod parkirališta. Zatim je u njegovoj blizini pronađen misteriozan lijes. Arheolozi su vjerovali kako je u njemu sahranjen neki vitez i crkveni dužnosnik, no nakon pomnijih analiza uslijedilo je iznenađenje - u lijesu se nalazi žena.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..." Ilustracija otkriven uzrok smrti Pronašli tijelo nestale 36-godišnjakinje prilikom čišćenja HE Čakovec

Tko je ta žena? Bogata aristokratkinja, sponzorica Crkve, kraljeva voljena sluškinja? Istraživači još ne znaju odgovor na to pitanje.

400 godina kasnije utvrđen uzrok smrti 'popularnog' kralja!

Žena je zapravo pronađena u dvostrukom lijesu, odnosno u olovnom lijesu koji je bio umetnut u velik kameni lijes, a budući da je sahranjena u neposrednoj blizini kralja pretpostavlja se da je njemu bila vrlo bitna.

'Vrlo kompleksan kameni sarkogaf, pokopana na posebnom mjestu, vrlo blizu oltaru - ne možete ne pomisliti da se radi o vrlo važnoj osobi', kaže Mathew Morris, voditelj iskapanja na ovom arheološkom nalazištu.

Ispod današnjeg parkirališta u Leicesteru nekada je stajala crkva Grey Friars Friary čija je lokacija stoljećima bila zaboravljena, no ostala je zapisana kao posljednje počivalište kralja Richarda III. ubijenom u bitki na Bosworthskom polju. Ostaci crkve pronađeni su 2012. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene