Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predviđanja

Studija: Za 40 godina žene će vladati svijetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U narednih 40 godina, neviđen broj žena nalazit će se na pozicijama moći u svijetu, porast će imigracija muslimana na Zapad, a uredski radnici biti će oslobođeni uredskih 'okova', pokazala je nova studija.

Konzultantska grupa Toffler Associates izradila je spomenutu studiju, povodom 40. obljetnice blockbustera 'Future Shock', u kojem je autor Alvin Toffler proučavao 70-te godine prošlog stoljeća, kako bi predvidio budućnost.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

>> Depresija će biti glavni zdravstveni problem do 2030.

Njegova tadašnja prognoza djelomično se ostvarila, jer baš kao što je predvidio, vijesti se instantno prenose diljem svijeta, događaju se istospolni brakovi, u kojima se zasnivaju vlastite obitelji, a nasilje i ekološke katastrofe povećali su se i imaju globalni utjecaj.

Internet u svakom kutu svijeta

Toffler Associates predviđaju kako će u idućih 40 godina sve veći broj ljudi uzgajati vlastitu hranu, kako bi smanjili ovisnost o velikim proizvođačima i trgovinskim lancima. Isto tako, proliferacija ultra brzog interneta, kao i niska cijena video konferencija, oslobodit će uredske radnike iz njihovih skučenih prostora i omogućiti im da posao obavljaju bilo gdje u svijetu.

Žene će ubrzanim tempom dolaziti na vodeće pozicije, na globalnoj razini, jer će nacije shvatiti da se teško može do uspjeha ako samo 50 posto populacije donosi važne odluke, rekla je za agenciju AFP Deborah Westphal, menadžerski partner u Toffleru.

Uzlet Kine i doba 'petabytea'

Kina će postati globalna ekonomska velesila te će s Indijom i Brazilom zajedno utjecati na monetarnu politiku u svijetu. SAD će ovisiti o Kini zbog 17 rijetkih metala iz rudnika, koji su od elementarne važnosti za izradu od oružja do hibridnih vozila. Rusija, Venezuela, te zemlje bliskog istoka koje izvoze naftu, postati će 'gubitnici' u novom dobu alternativnih izvora energije, predviđa studija.

Konačno, ući ćemo i u takozvano doba 'petabytea', koji će postati standardna mjera za računalne podatke i količinu memorije na hard disku računala. Do 2050. čekaju nas uistinu brze i zanimljive promijene.

Vjerujete li u ova predviđanja?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam, zaboravili su izvanzemaljce

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene