Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali se nose sa stigmom...

Studija koja će podići prašinu: Djeca istospolnih roditelja zdravija su i sretnija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok određene skupine u javnost puštaju istraživanja kojima pokušavaju uvjeriti javnost kako je za djecu loše imati dva istospolna roditelja, evo jednog istraživanja jednog australskog sveučilišta.

Sveučilište u Melbourneu provelo je istraživanje nad 315 istospolnih parova s djecom. Prvo i glavno opažanje istraživača bilo je da stigma homoseksualnih roditelja predstavlja vrlo velik izazov za njihovu djecu.

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno"

Nadalje, u usporedbi s djecom iz tradicionalnih obitelji, djeca istospolnih roditelja postigla su za 6 posto bolje rezultate po pitanju općeg zdravlja i obiteljske kohezije.

'DA' zakonu o životnom partnerstvu! Arsen Bauk: 'To je demokratski kompromis'

Što se tiče mentalnog zdravlja, razine samopouzdanja - postigli su iste rezultate.

Glavni istraživač, dr. Simon Crouch, kazao je kako istospolni roditelji optimalnije dijele poslove oko djece i to bazirajući podjelu na sposobnostima, a ne na rodnim stereotipima. 'Ovo, čini se, pomaže održavanju sklada u kući i ima pozitivan utjecaj na zdravlje djece', dodao je Crouch.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene