Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispit i društvene mreže

Student objavio fotografiju pitanja na 'Fejsu': 'Ispit traje, riješite mi zadatke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki student poslužio se nedavno WhatsApp-om, a beogradski Facebookom. Profesori se sve teže bore sa suvremenim tehnologijama.

Nakon riječkog studenta koji je fotografije ispitnog lista svojim pomoćnicima slao preko WhatsApp-a, srbijanski mediji pišu o beogradskom studentu koji je fotografiju zadataka na kolokviju uslikanu mobitelom objavio na Facebooku uz poruku 'kolokvij još traje, može li netko ovo riješiti'.

Pročitajte i ovo Vinko Filipović iz NCVVO-a Uobičajene molbe Poznati rezultati ovogodišnje državne mature: "Riješeno je najviše ispita bez greške do sada" Ilustracija Analiza NCVVO-a Ovo je prosječno znanje hrvatskih osmaša: Objavljeni rezultati prvog nacionalnog ispita

Profesoru u Rijeci student na ispitu varao preko WhatsAppa!

Uskoro mu je prijatelj na društvenoj mreži riješio jedan od zadataka, a student prevarant nastavio se dopisivati na 'Fejsu' kao da je u kafiću, a ne na fakultetu, piše Blic.

Sankcije ne pomažu

Fakulteti sve teže izlaze na kraj s varanjem pomoću suvremenih tehnologija, zbog čega je beogradska Ekonomija nedavno zabranila mobitele tijekom ispita, a njihovo posjedovanje proglasila disciplinskim prekršajem.

Studenti koje fakultet uhvati u prekršaju kažnjavaju se strogim ukorom, ali i višetjednom zabranom polaganja ispita. Međutim, njima to čini se nije utjeralo strah u kosti pa poslije svakog roka uhvate i kazne 10 do 15 studenata.

Fakultet se teško bori i s bubicama. Iako su postavili ometače frekvencije, oni uopće ne smetaju novim modelima na tržištu.

Zato je dekan Branislav Boričić odlučio poraditi na podizanju svijesti studenata. Studenti prve godine potpisuju ugovor, koji nema pravnu, već moralnu težinu, a kojim se obvezuju da neće varati.

'Simptomi' studenta prevaranta

Sveučilištu u Nišu problem i dalje, unatoč svim tehnologijama, predstavljaju i klasični šalabahteri. Dobrica Živković, prorektor za nastavu, naveo je 'simptome' studenta koji vara.

'On u pravilu pilji u profesora, pomejra glavu u stranu ukoliko ima bubicu u uhu, često podiže pogled sa papira, nije koncentriran, djeluje ukočeno', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene