Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite

Statistički podaci koje će vas iznenaditi! Blago rečeno.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko vjerujemo statistika? Treba li statistiku uzimati zdravo za gotovo? Istina je negdje između, no donosimo vam 14 statističkih podataka za koje ćete poželjeti da su izmišljeni.

Statistički podaci nam pomažu u mnogim slučajevima, no kad su negativni, poželjeli bismo da ih jednostavno nema. Cracked.com napravio je kompilaciju 14 statističkih podataka, za koje mnogi radije ne bi željeli čuti. Krenimo od posljednjeg prema prvom.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Nema tragova DNK Je li policija lagala u slučaju malene Danke, slijede li unutarnje kontrole? "Ovo narušava povjerenje" Boeing 767 Nesreća u Turskoj Zamalo tragedija: Avion sletio bez bez ključnog dijela, oglasilo se ministarstvo

>> Doznajte tajne koje vam piloti inače ne žele otkriti!

14. Od 1989. godine, 303 osuđena kriminalca oslobođena su optužbi na osnovu DNK dokaza. 18 od tih 303, bilo je osuđeno na smrtnu kaznu. 25 posto tih bivših zatvorenika priznalo je zločin, a 28 posto priznalo je i krivnju.

13. Proračun kojim je NASA-in rover Curiosity poslan na Mars, manji je od troškova za vojsku čitavog svijeta u trajanju od samo 13 sati!

12. U SAD-u u bilo kojem datom trenutku, na cestama vozi automobile čak dva milijuna nesposobnih vozača.

11. Vaša šansa da poginete u zrakoplovnoj nesreći iznosi 1:2.067.000. Šansa da ćete umrijeti padom s kreveta, znatno je izglednija i iznosi 1:423.548.

10. Studije pokazuju kako će 80 posto svih seksualno aktivnih odraslih osoba dobiti neki oblik seksualno prenosivih bolesti, iako većina to neće primijetiti, jer 80 posto onih koji se zaraze tim bolestima, ne pokazuju nikakve simptome i nisu ni svjesni da imaju neku od tih bolesti.

9. U ljudskim crijevima se nalazi 10 puta više stanica bakterija, nego što ljudsko tijelo ima stanica. Stvar je u tome da su stanice bakterija znatno manje od ljudskih stanica.

8. Prosječan čovjek u životu provede čak pet godina stojeći u redu.

7. Svake godine u svjetske oceane se odlaže tri puta više odtpada, nego što se ulovi ribe.

6. 90 posto svinjskog i telećeg mesa sadrži feklane bakterije...

5. Jedan od tri muškarca ne peru ruke nakon obavljanja nužde.

4. Negdje u dobi od 20 godina starosti, oko 25 posto ljudi ima gnjide u trepavicama. To su sićušna stvorenja vrlo kratkih nogu, s kanđama i oštrim ustima. U dobi od 90 godina starosti, ili više, šansa da čovjek ima te gnjide je 100 posto. Dakle, ili ih već imate ili ćete ih imati.

3. Svake minute, čovjek težine 70 kilograma isijava 14,600 gama zraka zbog radioaktivnog kalija.

2. U dobi od samo četiri godine starosti, dijete u visoko obrazovanoj obitelji čulo je 20 milijuna više riječi od djeteta u obitelji srednje klase te oko 35 milijuna više riječi od djeteta iste dobi odgojenog u obitelji koja živi od socijalne pomoći.

1. Čak 43 posto pilota priznaje kako zaspu tijekom leta. 33 posto tih pilota kažu i kako nakon što se probude, zateknu kopilota kako isto tako spava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene