Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Turskoj

Zamalo tragedija: Avion sletio bez bez ključnog dijela, oglasilo se ministarstvo

Boeing 767
Boeing 767 Foto: Getty Images
Za dlaku je izbjegnuta još jedna nesreća s Boeingom. Jedan od njihovih aviona sletio je bez prednjeg stajnog trapa.

Teretni zrakoplov Boeing FedEx Airlinesa sletio je u srijedu u zračnu luku u Istanbulu bez aktiviranog prednjeg stajnog trapa i uspio je ostati na pisti, priopćilo je tursko ministarstvo prometa, dodajući da nije bilo žrtava.

Zrakoplov Boeing 767, koji je letio iz pariške zračne luke Charles de Gaulle, obavijestio je kontrolni toranj u zračnoj luci u Istanbulu da se njegov stajni trap nije aktivirao i sletio je uz navođenje s tornja, navodi se u priopćenju ministarstva.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret Dani odluke Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa"

Spasilački i vatrogasni timovi zračne luke obavili su potrebne pripreme na pisti prije slijetanja, a ozlijeđenih nije bilo, dodalo je ministarstvo, ne navodeći razlog kvara.

Reutersova videosnimka pokazuje kako oko aviona frcaju iskre i razvija se dim dok prednji dio letjelice struže po pisti prije nego što je zaliven pjenom za gašenje požara.

Pročitajte i ovo Spektakularni vatromet s najviše zgrade u Hrvatskoj - 4 Velika proslava FOTO Najviši neboder u Hrvatskoj: Arhitektonsko čudo otvoreno uz spektakularan vatromet

Uzletno-sletna staza na koju je sletio teretni zrakoplov privremeno je zatvorena za zračni promet, no promet se na ostalim pistama u zračnoj luci odvija bez zastoja, priopćio je operater zračne luke IGA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene