Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio ju Mp3 player

Preživjela udar munje od 300 tisuća volti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska tinejdžerica iz grada Rayleigha, 14-godišnja Sophie Frost preživjela je udar munje od 300 tisuća volti, zahvaljujući sreći, ali i iPodu, kojeg je nosila oko vrata.

Sophie je zajedno sa svojim 14-godišnjim dečkom Masonom Billingtonom za vrijeme nevremena odlučila skloniti se nakratko ispod drveta, no tad je sijevnula i munja. Liječnici vjeruju kako je Sophie udar munje preživjela zbog žice slušalica iz iPoda, kroz koju je većina od 300 tisuća volti prošlo do zemlje te na taj način izbjeglo njezine unutarnje organe, piše Daily mail.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Djevojčica je pretrpjela opekline po prsima i nogama, dok su njezinom dečku od udara munje ozlijeđene oči. Ipak, liječnici prognoziraju potpun oporavak oboje tinejdžera, a djevojčici od čitavog događaja neće ostati čak ni ožiljak na tijelu. Munja je Sophie i Masona pogodila baš u trenutku kad su se ispod drveta držali za ruke, nakon čega su oboje pali u nesvijest.

'Ako munja pogodi osobu, u principu se dogodi jedna od sljedeće dvije stvari, ili putuje površinom vaše kože do tla, ukoliko je vaša koža mokra od kiše, ili vam probije površinu kože te putuje unutarnjim organima do tla', kazao je dr. Ian Colton sa sveučilišta u Manchesteru. Za metalnu žicu je kazao kako je, u slučaju Sophie, poslužila kao savršen vodič, koji ju je vjerojatno spasio od sigurne smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene