Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za rješavanje problema

Ruski ministar: Pušite i pijte za spas države!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko pije votku i puši cigarete, taj pomaže rješavanju socijalnih problema u državi, ocijenio je ministar financija Aleksej Kudrin govoreći o proizvodima na koje se primjenjuje viša porezna stopa.

'Ljudi trebaju shvatiti: tko pije votku i puši, taj pomaže državi. Ako popušiš jednu kutiju cigareta na dan, uplatio si sredstva u fond iz kojeg se rješavaju pitanja kao što su demografska politika, razvoj socijalnih službi, poticanje nataliteta', objasnio je ministar.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene

Izjava iznenađuje s obzirom na to da od votke i alkohola svake godine umre pola milijuna ljudi. A prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, očekivani životni vijek muškaraca u Rusiji je 60 godina, manje nego u siromašnim državama poput Bangladeša ili Hondurasa. U borbi protiv alkoholizma gradske vlasti Moskve uvele su od srijede zabranu prodaje žestokih alkoholnih pića navečer od 22 sata do 10 sati ujutro. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene