Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihoza izazvana kavom

Pregazio pješake, oslobođen jer je pio kavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je Amerikanac Daniel Noble pregazio dva pješaka i pokušao pobjeći, policija je pretpostavila da je previše popio. I bili su u pravu. Ali Noble nije bio pod utjecajem alkohola, nego kave.

Njegov odvjetnik Mark Moorer tvrdi da je ovaj financijski analitičar na dan nesreće popio dva vrča kave i četiri energetska pića i zbog toga bio pod utjecajem 'psihoze izazvane kofeinom'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kod ljudi pod stresom Pet šalica kave može izazvati halucinacije i psihozu?! Slika nije dostupna Daniel Smith umro zbog antidepresiva?

Slomio je noge 19-godišnjem studentu Neilu Waldbjornu i njegovom 23-godišnjem kolegi Hogunu Hahmu u Washingtonu. Sudac je na suđenju, održanom u svibnju, presudio da je Noble bio za vrijeme nezgode 'neuračunljiv' i odbacio je sve optužbe.

>> Trudnicama jedna kava u danu

No, čini se da je ta presuda potaknula i druge da se koriste istom obranom. Na suđenju zbog ubojstva žene, koju je zadavio, 33-godišnji Woody Will Smith iz Kentuckyja tvrdi da je popio toliko sokova, energetskih pića i tableta za mršavljenje da nikako nije mogao znati što je činio. Završetak njegovog suđenja pokazat će da li ovakva obrana postaje sve popularnija, piše Couriermail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene