Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako biti junak dana

Pilotima je pozlilo? Spasite živote, naučite kako spustiti Boeing 737

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video je napravio iskusni pilot putničkih zrakoplova Tim Morgan.

Ne daj Bože da vam ikada zatreba, ali nađete li se u situaciji da su piloti iz nekog razloga onesposobljeni i da nema tko upravljati Boeingom 737, eto instrukcija koje bi vam trebale pomoći da ispadnete heroj dana.

Pročitajte i ovo Avion Drama na nebu Avion nije uspio sletjeti na aerodrom: Kružio je nebom, a cijelo vrijeme kotači su bili spušteni Ilustracija preusmjeren let Snimka totalnog kaosa u avionu: Dvije putnice poludjele i vrištale, uključili se i ostali. "Daj više je*ote zašuti!"

Video nije snimio bilo tko već iskusni pilot putničkih zrakoplova Tim Morgan, kojemu je igra MS Flight simulator poslužila da vam pokaže ono najosnovnije što morate znati.

'Putnici ubuduće neće ginuti u zrakoplovnim nesrećama'

Tako Morgan već na početku uči kako kontaktirati djelatnike kontrole zračne plovidbe (ATC), čija će vam uputstva u nastavku leta biti od krucijalne važnosti. 

Naravno da je u videu i određenih manjkavosti (primjerice, nije jasno kako ući u kabinu ukoliko su se piloti iznenada onesvijestili), ali pustimo li sada to sa strane, daje uvid u to što i čemu služi, odnosno što će od vas tražiti 'sa zemlje' da uspješno spustite zrakoplov.

Nije naodmet znati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene