Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Pouka:

Pilio granu na koju je naslonio ljestve, pa sad tuži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski majstor je naslonio ljestve na granu javora, koju je onda odrezao. Nakon grane, na tlo su pali i on i ljestve. Slomio je nogu.

Da se ne pili grana na kojoj se nalaziš, naučio je britanski majstor Peter Aspinall. On je trebao orezati javor, koji se nalazio u vrtu luksuznog hotela starog 200 godina. No, umjesto da ljestve nasloni na deblo, naslonio ih je na granu. I to baš onu koju je trebao otpiliti. Nakon što je obavio svoju zadaću i otpilio granu, ona je pala na tlo s visine od oko 4 metara. Slijedile su je ljestve, a na njima i majstor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poslali savjete Obrtnici reagirali na natpise o majstorima-prevarantima: Evo kako se možete zaštititi Ilustracija Situacija kod Čakovca Pijani muškarac strgao ljestve pa mahao prema policajcima, u pomoć mu prišla žena pa i ona zaradila uhićenje

64-godišnjak je ozlijedio nogu i proveo 10 dana u bolnici. Na bolovanju je bio 18 mjeseci, a onda je zbog zadobivenih ozljeda odlučio tužiti svog poslodavca, Egerton House Hotel u blizini Boltona. Sud je odredio da vlasnici moraju Aspinallu platiti 2,015 funti, zato jer nisu procijenili rizik opasnosti kod piljenja grana. Rečeno je i da su trebali osigurati školovanje za Aspinalla i njegove kolege o tome gdje se postavljaju ljestve kod obrezivanja, javlja Mail Online.

'To je stvarno neobična nesreća. Hotel je veoma razočaran činjenicom da zdravi razum nije prevladao . Nitko nije očekivao da će netko s iskustvom napraviti tako nešto', rekao je David Walton, odvjetnik hotela. Aspinall je u hotelu radio samo dva tjedna i to na pola radnog vremena. Vrtlar Alan Ashworth ga je zamolio da odreže grane koje su stvarale sijenu na travnjaku. On sam to nije obavio jer je ljevoruk, pa mu je to malo nezgodno. Aspinall je prije ovog posla radio u britanskom Aerospace-u 24 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene