Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerski razlozi

Dobio dozvolu za nošenje sita na osobnoj iskaznici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji tvrdi da prema njegovoj religiji mora nositi sito na glavi dobio je dozvolu za fotografiju sa sitom na osobnoj iskaznici.

Lukas Novy iz Brna u Češkoj tvrdi da prema njegovoj Pastafarijanskoj vjeri mora cijelo vrijeme imati sito na glavi. Državni dužnosnici su zaključili kako bi nedozvoljavanje takvog zahtjeva dovelo do kršenja vjerske jednakosti.

Pročitajte i ovo Osobna iskaznica ''U 21. smo stoljeću" Državni tajnik objavio novosti vezane za osobne iskaznice Ilustracija Ovo morate znati Što trebate učiniti ako ste izgubili dokumente? Prvi je korak najvažniji

'Zahtjev je u skladu sa zakonima Republike Češke gdje su ovakvi postupci dopušteni iz religijskih ili medicinskih razloga ako šeširi ne pokrivaju lice', kaže Pavel Zara, glasnogovornik gradske vijećnice Brna.

>> VIDEO Bili uvjereni da su snimili NLO, a kad ono...

Novy tvrdi da je član 'Crkve Letećeg Špageti Čudovišta' koja se pojavila u SAD-u kao podvala o organiziranoj religiji. Prema njihovoj internet stranici, njihovo jedino vjersko pravilo je negiranje vjerskih pravila. Članovi vjeruju da je, nakon teškog pijanstva, nevidljivi vanzemaljac napravljen od špageta i mesnih okruglica stvorio svemir, piše Daily Mail.

Diplomirani fizičar iz Oregona 24-godišnji  Bobby Henderson je 2005. godine napisao pismo o 'Letećem Špageti Čudovištu' kao protest protiv uprave odbora za obrazovanje u državi Kansas, i to iz razloga što su dozvolili alternative učenju o evoluciji u školama. Svojim činom tražio je od odbora za obrazovanje da se u školama podučava i Pastafarijansko učenje o evoluciji. Vjera je uskoro dobila brojne sljedbenike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene