Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgrađene u proteklih 30 godina

Ovo je 7 najvećih statua na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih je sedam statua trenutačno najviših na svijetu.

Velike su se statue izgrađivale još u antičkim vremenima. Velika Sfinga, koju su izgradili drevni Egipćani, visoka je 20 metara i još uvijek se smatra jednom od najvećih statua na svijetu. U proteklih se 30 godina izgrađuju sve veće i sve više statue.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordni rokovi Diljem svijeta izrađuju skulpture s likom pape Franje Slika nije dostupna Pogledajte ih! Je li ovo 5 najčudnijih građevina na svijetu?

7. Rodina Mat

Rodina Mat statua je izgrađena prema simbolu koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata mobilizirao sovjetski narod. Nalazi se u Kijevu. Izgrađena je od titanija, završena 1981. godine, a nalazi se na vrhu 62 metra visokog muzeja. Cjelokupna građevina visoka je 102 metra i teška 560 tona.

6. Carevi Yan i Huang

Lica careva Yana i Huanga ugravirani su u planinu. Proces je trajao 20 godina i konačno je završen 2007. Kineski 'Mount Rushmore' visok je 106 metara, a nalazi se u pokrajini Zhengzhou.

5. Guan Yin

Statua budističkog božanstva Guan Yina nalazi se na južnoj obali kineskog otoka Hainan. Ima tri lica. Jedno gleda prema kopnu, a druga dva gledaju u Južno kinesko more, piše touropia.com. Statua je visoka 108 metara, njezina izgradnja trajala je 6 godina i završena je 2005. godine.

>> Nadate se trudnoći? Sutra bi mogao biti vaš sretan dan...

4. Christo Rei

Statua inspirirana Kristom Otkupiteljem iz Rija de Janeira nalazi se u Lisabonu. Krist Kralj otprilike je jednake visine onom brazilskom, ali nalazi se na postolju koje je visoko 82 metra i simboli. Ukupna je visina ove statue 110 metara.

3. Ushiku Daibutsu

Statua Ushiku Daibutsu nalazi se u gradu Ushiku u Japanu i predstavlja treću najveću građefinu na svijetu. Visoka je ukupno 120 metara, a posjetitelji mogu liftom doći do vidikovca, odakle se pruža prekrasan pogled na okolicu.

2. Laykyun Setkyar

Laykyun Setkyar druga je naveća građevina na svijetu. Visoka je 130 metara i nalazi se u gradu Monywa u središnjem Mianmaru. U podnožju ove statue nalazi se najveća statua Bude u ležećem položaju na svijetu. Laykyun Setkyar je završen 2008. godine, a ležeći Buda 1991.

1. Budin proljetni hram

Ovo je najveća statua na svijetu. Cjelokupna visina građevine jest 153 metra. Izgradnja je započela ubrzo nakon što su talibani srušili drugi Budin hram. Statua je završena 2008. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene