Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekad znanstvena fantastika

Predviđanja iz 1964. koja su se ostvarila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik dio predviđanja Isaaca Asimova, poznatog autora knjiga s područja znanstvene fantastike, su se obistinila. Poseban osvrt International Business Times napravio je povodom Svjetskog sajma 2014.

Isaac Asimov, autor 'Tri zakona robotike' zamislio je što bi uključivalo budućnost Svjetskog sajma 2014. još davne 1964. godine i predvidio mnogo toga što nas od nedavno ili okružuje ili je najavljeno da će se dogoditi, piše International Business Times.

Pročitajte i ovo PR FRANCK PODRŽAVA CROATIAN MAKERS LIGU Franck podržao odlazak mladih robotičara na natjecanje u Kinu Slika nije dostupna Obišla ih ministrica Superfinale Croatian makers lige: 200 djece natjecalo se u robotici

Asimov je još 1964. godine predvidio da će postojati kuhinjski uređaji koji su sposobni pripremiti tzv. 'autoobroke', i da će svi obroci moći imati okus kave. Cijeli ručak i večera mogu biti čuvani u zamrzivaču sve dok se ne odlučimo termalno ih obraditi, pisao je autor znanstvene fantastike.

>> 'Roboti će sve više ulaziti u naš život'

Asimov je predvidio da će 2014. bespilotne letjelice biti u mogućnosti doći do Marsa. Iste će godine, predvidio je, biti u tijeku priprema modela za moguću zajednicu koja će boraviti na Marsu. Upravo na tome trenutačno radi projekt Mars One.

Kada se radi o naprecima u komunikacijskoj tehnologiji, postojat će sateliti u svemiru koji mogu pomoći da birate izravno bilo koje mjesto na svijetu. Prije ili kasnije, možete vidjeti osobu s kojom razgovarate. Nije li upravo to Skype?

Autor je također predvidio da će 2014. Svjetski sajam imati 3D televizijske setove, na kojima će se moći gledati predstava baleta u prirodnoj veličini.

I naposljetku, sigurno će postojati i roboti, smatrao je Asimov. A upravo je prošlog mjeseca profesor Hiroshi Ishiguro stvorio robota klona samoga sebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene