Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čuju se zaljubljeni ljubavnici'

Ovaj dvorac i danas opsjedaju duhovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volite li priče o duhovima? Koji je dvorac najpoznatiji po mrtvima koji ga i danas opsjedaju?

Ako nas pitate, to je dvorac Brissac (Château de Brissac) iz 11. stoljeća, smješten u dolini rijeke Loire u Francuskoj. U čak 204 sobe ovog sedam katova visokog dvorca naći ćete brojne antikvitete, tapiserije i razna umjetnička djela, kao i duhove koji ga čuvaju, barem ako se može vjerovati lokalnom stanovništvu koje podupire i širi ovu zanimljivu legendu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna obiteljski problemi Princ Ernst August od Hannovera tužio sina: "Vrati mi dvorce koje sam ti darovao" Dvorac u Zagorju - 3 NUŽNA VELIKA SREDSTVA Kako spasiti drevne dvorce, bisere Zagorja? Oni imaju recept, ali postoji problem koji bi sve mogao zaustaviti

Duhovi iz dvorca Brissac

Sigurno mislite da su duhovi ovog dvorca žrtve nekog od ratova ili bitki koje su se oko dvorca odigrale. Ako to mislite varate se. Legenda o duhovima iz dvorca Brissac ide ovako. U jednom je periodu dvorac bio vlasništvo stanovitog Jacquea. Jacque je bio vrlo uspješan i sretan čovjek koji je živio sa svojom suprugom Charlotte. No supruga Charlotte imala je ljubavnika i to na prilično očit način.

>> Jesu li na ovim fotografijama doista duhovi?

Bijesni suprug Jacque nije to mogao trpjeti i nakon nekog su vremena Charlotte i njezin ljubavnik jednostavno nestali. No ljubavnici su, i nakon što su ubijeni, ostali u dvorcu kako bi progonili nesretnog Jacquea! Jacque se na kraju odselio... Posjetitelji dvorca Brissac tvrde da se noću i dalje čuju zaljubljeni ljubavnici čija ljubav odjekuje zidinama dvorca. Mnogi posjetitelji također tvrde da dvorcem vlada vrlo romantična atmosfera...
Turistički obilazak dvorca Brissac

Turistički obilazak dvorca Brissac

Dvorac Brissac, najviši dvorac u Francuskoj, godinama je nenaseljen zbog straha i nelagode koju priče o duhovima stvaraju u ljudima. Danas ga brojni turisti posjećuju kako bi doživjeli vrlo čudan osjećaj i s nelagodom i uzbuđenjem istražili njegove hodnike i brojne sobe. Postoje organizirani turistički obilasci ovog dvorca.

U sklopu turističkog obilaska moguće je kušati i neka od lokalnih vina u vinskim kamenim podrumima dvorca. Priroda oko dvorca vrlo je lijepo uređena i pružit će vam ugodno popodne. Svakog jutra iz parka oko dvorca moguće je krenuti na izlet balonom na vrući zrak i uživati u prekrasnim krajolicima i ptičijoj perspektivi dvorca! Dvorac ima i svoju suvenirnicu. Kao i svoje kazalište!

Ako ste i vi jedni od onih željnih neobičnih iskustava preporučujemo vam da otputujete u Francusku! (svjetskiputnik.hr)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene