Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvena studija

Otkrijte jesu li vaše seksualne maštarije uobičajene ili...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksualna maštanja mogu biti podjednako izvor uzbuđenja, ali i tjeskobe. Jeste li se ikad zapitali kako se seksualna maštanja manifestiraju kod vas u tom smislu?

Nova znanstvena studija stavila je zadatak pred sebe definirati seksualne devijacije na način da grupira seksualna maštanja prema njihovoj raširenosti u društvu. Na primjer, dok se smatra uobičajenim za muškarca da mašta o spavanju s dvije žene, maštanje o seksu sa životinjama se nikako ne smatra uobičajenom seksualnom maštarijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Slika nije dostupna zaposlenici pobjegli na krov Lokalni mediji javljaju da je talačka kriza u Montrealu lažna uzbuna, policija evakuirala zgradu

Znanstvenici sa Sveučilišta u Montrealu htjeli su otkriti što točno čini netipičnu seksualnu maštariju. U potrazi za odgovorima ispitali su 1.517 odraslih građana Quebeca (799 muškaraca i 718 žena) te napravili listu 55 različitih seksualnih maštarija, a svaki od ispitanika je opisao i svoju najdražu maštariju.

Bizarni seksualni običaji iz Srbije

Od navedenog broja ispitanika, njih 85,1 se izjasnilo kao heteroseksualno, 3,6 posto se izjasnilo kao homoseksualno, dok se ostatak izjasnio kao niti jedna od te dvije opcije.

Rang lista seksualnih maštanja složena je prema učestalosti i u statističkim brojkama pa tako maštarije koje su zastupljene s tek 2,3 posto ili manje spadaju u skupinu rijetkih, one izmeđi 2,3 i 15,9 posto spadaju u neuobičajene, one između 15,9 do 84,1 posto spadaju u uobičajene, dok sve koje prelaze 84,1 posto spadaju u tipične maštarije.

Rezultati studije objavljeni su u znanstvenom časopisu The Journal of Sexual Medicine, a tablicu s njihovim popisom možete vidjeti OVDJE.

Znanstvenici su otkrili da generalno gledano muškarci imaju više seksualnih maštarija od žena te da oni svoja maštanja opisuju živopisnije od žena.

Značajan broj ispitanih žena (između 30 i 60 posto) imalo je primjerice maštanja koja uključuju submisivnost - ali su mnoge navele da nikad ne bi htjele da se one i dogode u stvarnosti. Suprotno tome, većina muškaraca izrazila je želju za ostvarenjem njihovih maštarija.

Znanstvenici trenutno analiziraju podatke kako bi naglasili postojanuje homogenih podskupina pojedinaca koji dijele kombinacije seksualnih maštarija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene