Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi bizarni trend

FOTO Pa jesu ove žene normalne?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji bizarni hit plastičnih kirurgija je smanjivanje nožnih prstiju kako bi stopalo što elegantnije 'sjelo' i izgledalo u obući.

Kad je već cipela lijepa, zašto takvo ne bi bilo i stopalo, ideja je kojom se navodi sve veći broj žena spremnih otići pod nož i skratiti svoje nožne prstiće. Trend ove bizarne vrste kirurškog zahvata zove se 'operacija Pepeljuga'.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

Neobičan zahvat obećava skraćivanje dužine prstiju stopala, odstranjivanje neželjenih kvrgica te čak i isisavanje suvišne masti, piše Oddity Central.

Isprva je popularna postala u SAD-u. No, nije trebalo dugo da trend dospije i u Europu, a najveći europski poklonici 'operacije Pepeljuga' za sada su Britanke.

Potraga za muškarcem koji ženama na silu siše palčeve

'Kozmetička operacija stopala je brzo rastući trend, potpomognut popularnosti ubojitih potpetica stila 'Sex i grad'. Smatraju se najglamuroznijim, poželjnim modnim dodatkom, a nemogućnost da ih se nosi izaziva depresiju', rekao je podijatrist dr. Jason Hargrave.

Dodaje da većina njegovih pacijenata želi nositi sandale, ali ne mogu jer ne vole izgled svojih vlastitih stopala.

U Britaniji ih ova operacija košta oko 7.500 funti (oko 70.000 kuna). Jedna od žena koja se podvrgnula ovoj operaciji je Paulina Charlikowska (30), iz Blackpoola u Velikoj Britaniji.

Kaže da nikada nije voljela izgled svojih stopala, a kada je čula da joj operacija može pomoći u poljepšavanju, počela je štedjeti za nju.

U listopadu prošle godine podvrgnula se zahvatu te su joj za centimetar skraćeni drugi i treći nožni prsti. 'Nisam osjećala bol nakon operacije, ali u mojim su prstima pet tjedana bile žice. Jedan se prst inficirao i morala sam piti antibiotike', ispričala je Paulina.

Nakon odstranjivanja žica, Paulina je još nekoliko tjedana hodala uz pomoć štaka. Stopala su joj sada za broj manja, a i ljepša, smatra ona. 'Ponosna sam na svoja nova stopala', kaže Paulina.

Međutim, nisu svi takve sreće i nemali je broj onih kojima posljedice ove operacije zagorčaju život. Mnogi ortopedi smatraju kako 'operacija Pepeljuga' nije dobra ideja. Ona je, kako kažu, invazivna i uključuje rezanje i otvaranje nožnih prstiju, kost se mora piliti i ponovno spajati.

To predstavlja visoki rizik za pojavu ozbiljnih komplikacija, poput trajne boli u stopalu. 'U krajnjem slučaju, postoji i mogućnost stvaranja krvnih ugrušaka koji mogu biti fatalni', zaključuje Andrea Scott, konzultantica za ortopediju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene