Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ultimativni trofej'

'Agresivno natjecanje': Vrijedna nagrada prodana za 1,1 milijun dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nobelova nagrada za mir iz 1936. prodana je za 1,1 milijun dolara privatnom kolekcionaru iz Azije, objavila je aukcijska kuća Stack's Bowers u subotu.

Četiri kupca iz različitih dijelova svijeta agresivno su se natjecala za tek drugu takvu medalju ikada ponuđenu na dražbi koja je postigla daleko veću cijenu od početnih 100.000 dolara.

Pročitajte i ovo Automobili na aukciji Javna dražba Država zaradila 200.000 eura: "To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo" Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru

'Riječ je o ultimativnom trofeju. Mogli bismo je nazvati najslavnijom medaljom na svijetu', rekao je John Kraljević, konzultant Stack Bowersa nakon dražbe u Baltimoreu u američkoj saveznoj državi Maryland.

Putin nominiran za Nobelovu nagradu za mir!

Nobelova nagrada za mir 1936. dodijeljena je Carlosu Saavedri Lamasu, ministru vanjskih poslova Argentine za zasluge u okončanju rata između Paragvaja i Bolivije i za postizanje mirovnog pakta za Južnu Ameriku koji je potpisan 1933. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene