Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je to?

Čemu bi moglo služiti ovo vozilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko ste čudnih vozila u životu vidjeli i mogli reći čemu ona služe?

Vozilo s ove video snimke definitivno spada u kategoriju bizarnih vozila, a s obzirom da ga vlasnik vozi na očiglednom poljoprivrednom sajmu, za pretpostaviti je kako se možda radi o nekoj vrsti traktora.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Suvozač lakše ozlijeđen Vozio buggy pa izgubio nadzor: Nije koristio pojas i zadobio teške ozljede Ilustracija prevrnuo se Smrtno stradao 40-godišnjak: Poginuo je pod traktorom

>> Pogledajte poboljšanu verziju auta koji ide na Colu i Mentose!

No zahvaljujući jednom našem čitatelju, koji nam se javio mailom preko moj.report@novatv.hr, doznali smo barem nešto o porijeklu i toipu tog bizarnog vozila.

Dakle, radi se o 'Rhino of Elie P Aghnides' vozilu, koje je napravljeno 1955. godine. Vlasnik ovog vozila živi u gradu Lebanonu u američkoj saveznoj državi Indiana. Vjerojatno nikad ne biste pogodili da je riječ o amfibijskom vozilu. Ne bismo niti mi, ali eto, to je činjenica.

Vozilo se navodno odlično kretalo po močvarnom tlu i pijesku, a maksimalna brzina mu iznosi čak 72 km/h. Više detalja o vozilu pogledajte OVDJE.

Dizajn je, ako ništa drugo, originalan, uz svu bizarnost koju njegova pojava izaziva. Daljnjim tragom uspjeli smo utvrditi kako su njegovi kreatori to vozilo osmislili za moguću vojnu uporabu. Početkom šezdesetih godina ideja o tim vozilima je ugašena, a dva prototipa su trebala završiti na otpadu. 

Ukoliko i vi posjedujete fotografije, ili snimke bizarnih vozila, ili naprava, a želite iskustvo podijeliti s drugima, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene