Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto!

FOTO Kažu da su najneobičnija na svijetu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zapadnoj Australiji nalazi se jezero Hiller nevjerojatne pink boje, a Kipuće jezero u Indiji toliko je vruće da znanstvenici još nisu izmjerili njegovu temperaturu.

U svijetu postoji tri milijuna jezera, mnoga od njih opisali bi vjerojatno kao lijepa, no tek je nekolicina onih koja se izdvajaju po neobičnim prirodnim fenomenima i uistinu očaravajućem, nezaboravnom izgledu. 

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Među takvima je Jezero meduza na Tajlandu. No, zanimljivo je da ove zlatne, bebi meduze, kojih u jezeru ima milijune, ne mogu ozlijediti čovjeka i jedne su takve vrste u svijetu. Tako se kupači mogu bezbrižno upustiti u plivanje i ronjenje s njima, piše Daily Mail.

U Zapadnoj Australiji nalazi se jezero Hiller nevjerojatne pink boje koja je nastala od alge koja proizvodi pigment karotenoid. Samo šuma eukaliptusa odvaja ovo nevjerojatno jezero od oceana boje safira. 

Jezero Laguna Colorado u Boliviji, isto neobične tamnocrvene boje, prostire se na čak 23 četvorna kilometra. Boju je također dobilo od algi i planktona. Ovo je jezero bilo inspiracija Salvadora Dalija pa se dolina u kojoj se nalazi i zove Dalijeva dolina.

Plitvička jezera među 10 najljepših na svijetu

Kipuće jezero u Indiji toliko je vruće da njegovu temperaturu znanstvenici još nisu izmjerili.

Mrtvo more već je dugo turističko odredište kojemu se pripisuju i ljekovita svojstva jednako kao i Medicine Lakeu u Kanadi.

Jezero McKenzie nalazi se na otoku Frazer, a njegove su pješčane plaže dugačke 120 kilometara. Kristalno jasna voda više sliči na more nego na jezero, no izvor vode jedino je kišnica. Zbog toga je voda toliko kisela da u jezeru ne opstaju nikakve biljne niti životinjske vrste. 

Jezero Natron u Tanzaniji doslovce pretvara životinje u kamen. Okamenjeni šišmiši i ptice redovito se nalaze uz obalu jezera čija temperatura vode doseže 140 stupnjeva. Reflektirajuća površina jezera privlači ptice da zarone u njega, no tako ujedno odlaze u smrt. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene