Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo ljubav

Muž dvije godine sadio cvijeće kako bi vratio volju za životom bolesnoj ženi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga je nažalost ostala slijepa od posljedica dijabetesa.

Japanski mediji ovih dana prenose priču o muškarcu koji je za svoju bolesnu suprugu dvije godine sadio cvijeće kako bi joj vratio radost življenja.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Slika nije dostupna Eto dokaza Fotografija od milijun 'lajkova': Sve stari, samo ljubav može ostati zauvijek mlada

Gospodin i gospođa Kuroki iz japanskoga gradića Shintomija u braku su šezdeset godina. Zajedno su radili kao proizvođači mljekarskih proizvoda (brinuli su o 60 krava), podignuli dvoje djece i umirovljeničke dane planirali provesti zajedno putujući Japanom.

Supruga je, nažalost, u 52. godini, nešto nakon 30. godišnjice braka, u kratkom vremenu oslijepila od posljedica dijabetesa, povukla se iz života na farmi i izoliravši se od prijatelja i obitelji prestala izlaziti iz kuće.

Ljubav ne pita za godine

Razmišljajući o tome na koji bi način mogao privući prijatelje i članove obitelji da je što češće posjećuju, njezin je suprug opazio cvijeće shibazakure.

Ta vrsta mahovine brzo se širi, intenzivnih je boja i u cvatu prekrasno miriše. Stoga je dvorište svoje kuće odlučio pretvoriti u cvjetni tepih. Za to su mu trebale dvije godine rada i nekoliko tisuća cvjetova.

Imanje Kurokijevih sada je svakog proljeća prekriveno ružičastim cvjetnim tepihom opojna mirisa, a gospođa Kuroki nakon duge izolacije uživa u svome dvorištu.

Osim što je uspio izmamiti osmijeh na supruginom licu i vratiti joj radost življenja, gospodin Kuroki je svojim trudom postigao da gradić privlači brojne turiste, koji, znajući ovu ljubavnu priču, redovno svrate do njihove kuće. Japanski mediji navode da ih dnevno zna doći i do 7 tisuća (Hina).

 

みなさん、こんにちは!本日の芝桜です!まだまだ綺麗ですよ!ぜひ、見に来てください(^○^)/

Posted by 新富町役場 on Friday, April 12, 2013

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene