Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrilo istraživanje

Ako ste muškarac, ove se životinje morate posebno bojati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje australskog Bond sveučilišta dio je šire studije o napadima morskih pasa.

Muškarci imaju devet puta veću vjerojatnost da će ih ubiti morski pas nego žene, pokazalo je istraživanje. Meta su 84 posto svih neisprovociranih napada morskih pasa. Također, čine i 89 posto smrtno stradalih u napadima, piše Metro.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Istraživanje australskog Bond sveučilišta dio je šire studije o napadima morskih pasa koje je pokazalo trostruki porast ničim izazvanih napada morskih pasa između 1981. i 2011. godine.

Autor izvješća, profesor Daryl McPhee rekao je da su nalazi iznenadili znanstvenike, ali i sugerirao da u mnogim sportovima na vodi poput surfanja sudjeluje više muškaraca nego žena, što može objasniti povećani rizik za muškarce.

VIDEO Vikali s balkona da im je morski pas blizu - Par u vodi nije ga ni primijetio!

'Muškarci provode više vremena u vodi i skloniji su riziku', objasnio je.

Istraživanje je pokazalo da je smrtnost od napada morskih pasa najveća u Australiji - u 171 napadu život je izgubilo 37 osoba. U SAD-u je zabilježeno 769 napada, ali 'samo' 25 smrtnih slučajeva u posljednja tri desetljeća.

Rezultati su, moguće, posljedica manjih morski pasa u vodama oko SAD-a. I za kraj, važno je napomenuti da istraživanje zapravo ne sugerira da vas morski pas neće napasti ako ste žena. Tako da bez obzira na spol, pazite na sebe u vodama koje su dom morskih pasa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene