Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ramazan u Dubaiju

Moraju postiti dulje jer stanuju na vrhu najviše zgrade na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimanski vjerski vođa u Dubaiju shvatio je da vjernici koji žive pri vrhu najviše zgrade na svijetu, Burj Khalifa, koja se nalazi u Dubaiju, poste dulje tijekom Ramazana.

Naime, dok traje Ramazan Muslimani ne smiju od zore do mraka ništa piti ni jesti, no Burj Khalifa seže skoro kilometar u nebo i stanari na višim katovima još vide sunce iako je onima dolje već mrak.

Pročitajte i ovo Ilustracija riba Jedinstveni dan u Katoličkoj crkvi Veliki je petak: Znate li zašto danas nema mise i zašto se posti? Slika nije dostupna Za muslimanske vjernike počeo ramazan, mjesec posta

Imam Ahmed Abdul Aziz al-Haddad je i izračunao koliko dulje poste - dvije minuta. Toliko moraju čekati stanari koji žive do 80. kata dok oni do 150 kata moraju čekati tri minute nakon što se proglasi dnevni kraj posta.

Po toj logici s istim problemom se suočavaju ljudi koji žive u planinama no al-Haddad se nije oglasio o nadmorskim visinama, javlja Reuters. Najveća zgrada na svijetu ima čak 160 katova i otvorena je 2010. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene