Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna teorija o ubojici

Konačno otkriven identitet Zodiaca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni prometni policajac vjeruje kako je konačno otkrio identitet zloglasnog Zodiaca, serijskog ubojice koji je 60-ih godina prošlog stoljeća ubio najmanje 5 osoba.

Lyndon Lafferty, prijatelj je iz djetinjstva glavnog osumnjičenika za Zodiacove zločine, te je na temelju 40-godišnje potrage za Zodiacom sada napisao knjigu 'Prikrivanje Zodiaca' u kojoj postavlja novu zanimljivu teoriju o ubojici i razlozima zbog kojih još uvijek nije pronađen.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein objava imena suradnika Epsteina Dok svijet s nestrpljenjem očekuje objavu tajnih dokumenata, oko 170 osoba strepi: Spominju se i mnoga poznata imena Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove"

Lafferty smatra kako je pravi ubojica 91-godišnjak koji živi u okrugu Solano u Kaliforniji, te da ga policija nikada nije uspjela uloviti jer ga moćnici nisu željeli zaustaviti.

'Korupcija i politička intervencija obavile su istragu velom tajne čime su Zodiacu dali imunitet i dozvolu za ubijanje', piše u Laffertyjevoj knjizi.

>> Jack Trbosjek je bila žena?

Iako je postojalo mnoštvo dokazi, svi su završavali u slijepoj ulici zbog čega nikada nije došlo do uhićenja u slučaju Zodiac. Ubojica je rutinski policiji i novinama slao pisma koja su sadržavala iznimno komplicirane kriptograme od koji neki ni danas nisu dešifrirani.

'Policija me nikada neće uhvatiti jer sam prepametan za njih', napisao je Zodiac u pismu koje je poslao San Francisco Chronicleu.

Glavni osumnjičenik, Arthur Leigh Allen, oslobođen je svih optužbi nakon što je ustanovljeno da se njegova DNK ne poklapa s uzorcima sline na Zodiacovim pismima.

Kako piše Lafferty u svojoj knjizi, motiv ubojstava bio je preljub. Ubojstva su počela nakon što je ubojičina žena imala izvanbračnu aferu s lokalnim sucem. 'Kroz zadirkivanje policije, šifre i pisma pokušao je podići svoj slomljeni ego, te je htio pokazati da je pametniji od policije i sudaca.

Mnogi su do sada tvrdili da su otkrili stvarni identitet Zodiaca, no nisu to mogli dokazati. Laffertyjeva knjiga je već naišla na brojne kritike.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene