Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost u automobilu

Samo jedan sat proveden na ovaj način može vam ozbiljno ugroziti zdravlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su dokazali da su osobe koje su bile u automobilu s pušačem imale veće količine kancerogenih elemenata u tijelu.

Samo jedan sat proveden u automobilu pušača može štetiti zdravlju pasivnog pušača, pokazuje najnovije istraživanje.

Znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija dokazali su da su osobe koje su bile u automobilu s pušačem koji je za to vrijeme popušio tri cigarete imale veće količine kancerogenih elemenata i drugih toksina u urinu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Veće cijene cigareta i žestokih pića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Globalna duhanska epidemija WHO upozorava: Ne postoji razlika između cigareta i uređaja za grijanje duhana Slika nije dostupna 5 manje poznatih činjenica Svi koji puše ovo bi trebali pročitati

Putnici nepušači imali su povišene razine butadiena, akrylonitrila, benzena i sredstava za metiliranje te etilen oksida.

'Upravo su te toksične kemikalije u cigaretama među najopasnijima za ljudsko zdravlje, one koje se povezuju s bolestima kao što su rak te bolesti srca i pluća', pojasnio je znanstvenik Neal Benowitz.

Slažete li se s ovim? Zakonom će zabraniti pušenje u automobilima s djecom

U istraživanju je sudjelovalo 14 nepušača koji su tijekom vožnje sjedili na suvozačevom mjestu. Pušači su popušili tri cigarete, a prozori su bili malo otvoreni.
Znanstvenici poručuju kako je ovo istraživanje dovoljno dobar dokaz da pušači ne koriste cigarete u automobilima, osobito ako voze djecu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene