Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odabrao Yahoo

Hvar među TOP 10 čudesnih neotkrivenih otoka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na popisu top 10 neotkrivenih svjetskih otoka koje donosi Yahoo! našao se i hrvatski otok Hvar.

Na prvom mjestu je karipski otok Tobago, savršen za turiste željne mira i tišine, ali i netaknute prirode. Posjetitelji mogu unajmiti vodiča za put kroz prašumu u kojoj se čuje pjesma 58 različitih vrsta ptica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Na drugom mjestu prema odabiru Yahooa je vijetnamski otok Phu Quoc, koji je ujedno i najveći otok u zemlji. Phu Quoc je zasada još uvijek povoljan, no, na umu treba imati i 'nevidljivu' prisutnost vojske s obzirom na blizinu Kambodže. Na treće mjesto smjestio se tanzanijski otok Mneba. Za ovaj otok kažu da je toliko tih da možete čuti tišinu, a krasi ga i velika privatnost. Naime, na njemu se nalazi samo 10 luksuznih koliba.

>> Hvar među TOP 10 europskih otoka

Nakon Mnebe na četvrtom mjestu je otok Guernsey, jedan od Channel otoka kraj francuske obale, a na petom havajski otok Molokai gdje vas uz uživanje na plaži očekuje i jahanje na mazgi ili planinarenje.

Šesto mjesto zauzeo je Roatan u Hondurasu koji posjetitelje očarava ribljim vrstama u svim bojama. Napokon, na sedmo mjesto zasjeo je Hvar za kojega se navodi da je već dugo vremena omiljena destinacija poznatim osobama, među kojima je i princ Harry.

>> Jerolim proglašen najboljom nudističkom plažom

>> Trudna Beyonce napravila odličnu reklamu Hvaru!

Na osmom mjestu je australski otok Fraiser, najveći pješčani otok na svijetu. Fraiser je meka za backpackere s australske istočne obale. Na raspolaganju je, između ostalog, unajmljivanje vozila s pogonom na sva četiri kotača, planinarenje na pješčane klifove uz društvo rijetkih ptičjih vrsta, ali i ponekog krokodila iz više od 100 jezera. Spomenimo i da je otok Fraser na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Na devetom mjestu je i francuski St.-Pierre i Miquelon, posljednji ostatak kolonije Nove Francuske koji se nalazi nedaleko od kanadskog Grand Banksa. Preporuča se posjet tijekom ljeta kako ne bi propustili lokalni baksijski festival ili festival morskih plodova. Među top 10 neotkrivenih otoka svoje je mjesto našla i grčka Kefalonia koja je bila daleko od turističkih radara sve do 2001. godine kada je tamo snimljen romantični film 'Mandolina kapetana Corellija'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene