Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijepo provođenje pravila

Godinu dana živjela točno po Bibliji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi pokazala da kršćani slijede samo one dijelove Biblije koje im odgovaraju Amerikanka je izvela eksperiment - 12 mjeseci je živjela točno onako kako Biblija nalaže.

Rachel Held Evans američka je blogerica i spisateljica iz Tennesseeja koja je posljednju godinu provela slijepo slijedeći pravila za žene koja nalaže Biblija, točnije poglavlja od 15. do 18. Levitskog zakonika. U slučaju da niste znali Sveta knjiga kršćana sadrži mnoštvo pravila kojih bi se žene trebale pridržavati, neka od njih su eksplicitna, neka nisu, no može ih se iščitati iz teksta.

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Žaklina Troskot ZA POVRATAK NA STARO NORMALNO Pogledajte gdje će se održati prvi COVID-domjenak: "Veliko je zadovoljstvo organizirati party nakon 14 mjeseci što smo sjedili doma" Carlos Tena (Foto: Facebook) zbog brojnih pritužbi Gradonačelnik se maskirao i testirao kako se javni službenici ponašaju prema građanima

Rachel je 12 mjeseci sama šivala odjeću, suzdržavala se od seksualnih odnosa, čak i dodirivanja svog supruga, nije šišala kosu, jednom mjesečno je spavala u šatoru na otvorenom, sa sobom je uvijek nosila jastučić za sjedenje kako bi izbjegla sjedenje na stolicama u tuđim kućama... Zvuči smiješno, čak i ludo, no Rachel se na ovaj potez odlučila kako bi pokazala da se kršćani drže samo onih dijelova Biblije koji im odgovaraju.

>> Osmislili software koji će pokazati tko je zaista napisao Bibliju!

Kritike su bile brojne, a najglasniji su bili konzervativci za koje je vjerovala da će joj pružiti najveću podršku. 'Izgleda da postoji velik strah od toga da se ljudima pokaže što točno znači živjeti točno onako kako Biblija nalaže', kaže Rachel koja je unatoč kritikama izdržala svih 12 mjeseci te sada priprema knjigu u kojoj će opisati svoje iskustvo, piše Slate.com.

Knjigu je trebao objaviti najveći američki izdavač kršćanske literature, no oni su od nje tražili da iz knjige izbaci riječ 'vagina' na što je ona i bila spremna, no nakon online peticije njenih čitatelja, odučila je ostaviti originalnu verziju. 'Pisci prilagođavaju svoja djela tom strogom, konzervativnom kalupu, što znači da ne stvaramo najbolje knjige koje bismo mogli. Svi se trude da zadovolje općeprihvaćene zahtjeve', kaže Rachel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene